LIVE: Alderweireld met het doelpunt van het jaar, Antwerp pakt de titel

LIVE: Alderweireld met het doelpunt van het jaar, Antwerp pakt de titel

04-06-2023 15:00 Laatste update: 20:50
146

Het is tijd voor de slotspeeldag van de Jupiler Pro League van het seizoen 2022 – 2023. Het is tijd voor de kampioen om op de staan. Vanaf 18u30 gaan Royal Antwerp FC, Union en KRC Genk op zoek naar de eeuwige glorie. Volg op VoetbalPrimeur.be LIVE de ontknoping van het kampioenschap.

 

De stand:
01. Royal Antwerp FC – 46 punten
02. Union – 46 punten*
03. KRC Genk – 45 punten*
04. Club Brugge – 33 punten*

* Kreeg na de halvering een half punt bij

Zelden komt het voor dat op de slotspeeldag nog drie ploegen in aanmerking komen om de titel te pakken. Dit seizoen is dat wel het geval. Royal Antwerp FC maakte het op de vorige speeldag niet af, maar begint wel als leider aan de slotspeeldag. Wint Antwerp zondag op het veld van KRC Genk? Dan is de titel binnen.

Morst Antwerp zondag met de punten? Dan kunnen Union en Genk profiteren. Om kampioen te worden moet Union het zondag beter doen dan Antwerp en minstens evengoed als Genk. Genk kan enkel kampioen spelen als het wint van Antwerp en Union niet wint van Club Brugge.

Tweede kans voor Antwerp
Bijna was de match van zondag tegen Genk overbodig voor Antwerp, maar door de late gelijkmaker van Union moet The Great Old nog vol aan de bak in de Cegeka Arena. Door de zege tegen Club Brugge op de voorlaatste speeldag doet Genk weer mee voor de titel.

Opstelling Genk: Vandevoordt, Munoz, Cuesta, McKenzie, Arteaga, Heynen, Hrosovsky, El Khannouss, Paintsil, Tresor, Arokodare
Opstelling Antwerp: Butez, Bataille, Alderweireld, Pacho, Avila, Vermeeren, Keita, Ekkelenkamp, Kerk, Balikwisha, Janssen 

Waslijst geblesseerden bij Club Brugge
Union hoopt op puntenverlies van Antwerp, want in het Dudenpark hopen ze zondag nog kampioen te spelen. Club Brugge komt over de vloer. Bij de uittredende landskampioen ontbreekt een heel elftal door blessures en de schorsing van Odoi. 

Opstelling Union: Moris, Nieuwkoop, Kandouss, Burgess, Machida, Lapousson, El Azzouzi, Amani, Teuma, Boniface, Adingra
Opstelling Club Brugge: Mignolet, Buchanan, Hendry, Mechele, Sabbe, Nielsen, Rits, Vanaken, Skov Olsen, Lang, Nusa

KRC Genk – Royal Antwerp FC en Union – Club Brugge beginnen zondag om 18u30. Op VoetbalPrimeur.be mis je niets van de actie.