Maakte Onuachu de foute keuze? Zowel voor Genk als de speler slecht

Maakte Onuachu de foute keuze? "Zowel voor Genk als de speler slecht"

04-06-2023 14:00
4

Voor Paul Onuachu werd het voorlopig nog geen al te leuk vertrek bij KRC Genk. De Nigeriaan verhuisde richting Southampton, waar hij geen basisplek wist af te dwingen en mee degradeerde. Volgens de analisten bij Het Laatste Nieuws maakte Onuachu dan ook de foute keuze.

Zo snapt Hein Vanhaezebrouck helemaal niet dat Onuachu ervoor koos om Genk te verlaten voor Southampton. "Dat was absoluut geen goeie keuze", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Je gaat toch niet naar de ploeg die laatste staat in de Premier League? Met het risico om in de Championship te belanden."

Ook Degryse stelt zich vragen bij de keuze van Onuachu om naar Southampton te verhuizen. "Dacht Onuachu nu écht dat híj Southampton in de Premier League ging houden", klinkt het. "En voor wat? 18 miljoen euro? Voor een Premier League-club is dat gewoon eens in de binnenzak voelen."

De Nigeriaanse spits vertrok echter toch en speelt volgend seizoen in The Championship. Daar zal hij het volgens Arnar Vidarsson niet makkelijker hebben. "Zowel voor de speler als voor Genk is het een slechte keuze gebleken. Nu moet hij volgend seizoen tegen verdedigers spelen die niets liever doen dan tegen dat soort type spits staan", klinkt het.

De 28-jarige spits, die bij Southampton nog een contract tot medio 2026 heeft, kwam uiteindelijk elf keer uit voor Southampton. Daarin kon hij geen enkele keer scoren.