'Bayern wil Dortmund beroven van verdediger en gaat ook voor Declan Rice'

'Bayern wil Dortmund beroven van verdediger en gaat ook voor Declan Rice'

03-06-2023 10:46
2

Het is Bayern München menens in de strijd om Declan Rice. De Bundesliga-kampioen wil een bod uit gaan brengen op de 24-jarige middenvelder van West Ham United, zo meldt de Duitse tak van Sky Sport.

Een delegatie van Bayern München, bestaande uit onder meer trainer Thomas Tuchel, heeft in Londen een ontmoeting gehad met Rice en zijn zaakwaarnemer. Die gesprekken verliepen bijzonder goed. Volgens Sky heeft de Engelse international laten weten dat hij zich een transfer naar de Allianz Arena kan 'voorstellen'.

Bayern wil ver gaan voor Rice en is bereid om zijn transferrecord te breken. Der Rekordmeister stelt momenteel een deal samen ter waarde van honderd miljoen euro. Tuchel ziet in Rice zijn gewenste nummer zes, zodat Joshua Kimmich als nummer acht iets meer vrijheid kan krijgen. De West Ham-aanvoerder staat ook in de belangstelling van Arsenal en Manchester United.

Sky weet dat Bayern ook werk maakt van een andere deal. Raphaël Guerreiro loopt uit zijn contract bij Borussia Dortmund en moet de pikante overstap maken naar de grote rivaal. De Portugese vleugelverdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, heeft een voorstel van Dortmund om met twee jaar te verlengen afgeslagen. Karl-Heinz Rummenigge, die onlangs terugkeerde bij Bayern, zou naast Tuchel een grote rol spelen in de interesse in de twee spelers.

Tegenover de komst van Rice en Guerreiro staat mogelijk het vertrek van Lucas Hernández. De Franse verdediger wil de overstap maken naar Paris Saint-Germain. Wel lijkt hij zo'n zestig miljoen euro te moeten opleveren.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!