‘Club Brugge-huurling Maouassa heeft interesse vanuit Premier League’

‘Club Brugge-huurling Maouassa heeft interesse vanuit Premier League’

01-06-2023 11:26
8

Club Brugge verhuurde Faitout Maouassa afgelopen seizoen aan Montpellier. De linksback kreeg namelijk te horen dat er geen kansen voor hem in de ploeg lagen. Maouassa speelde een sterk seizoen bij Montpellier en wist uiteindelijk vijf doelpunten en evenveel assists af te leveren. 

Aan RTL vertelt Maouassa over zijn tijd bij Montpellier en wat er hem nu in de toekomst te wachten staat. “Ik heb het gevoel dat ik weer een voetballer ben geworden na alles wat ik vorig jaar heb meegemaakt, van blessures en het gebrek aan speeltijd.”

Het lijkt er terk op dat Maouassa in de zomer terug naar Brugge trekt, al zal dat hoogstwaarschijnlijk een kort verblijf worden. “Het enige wat duidelijk is, is dat ik een transfer zal maken”, geeft Maouassa aan. “Terugkeren naar Club Brugge is niet de bedoeling en dat weten ze ook.”

Maouassa heeft ondertussen ook gesproken met L'Équipe. "De club heeft me de kans gegeven om de draad weer op te pakken en daar ben ik dankbaar voor”, lezen we in de krant. Het grote contract van de speler, dat hem tot 2025 aan Club Brugge bindt, blijkt een moeilijk obstakel te zijn met het oog op zijn toekomst. Vooral omdat andere clubs belangstelling tonen voor zijn nieuwe, meer aanvallende profiel.

Volgens L'Équipe hebben Werder Bremen en Sheffield United hem in het vizier, evenals een aantal niet nader genoemde Franse clubs.