Genkse titeldroom leeft weer helemaal: Zagen al paar keer vreemde wendingen

Genkse titeldroom leeft weer helemaal: "Zagen al paar keer vreemde wendingen"

28-05-2023 22:01
7

Het is nog steeds mogelijk dat KRC Genk volgende zondag de landstitel viert. De Limburgers moesten zelf winnen bij Club Brugge én hadden een gelijkspel nodig in Royal Antwerp FC - Union Saint-Gilloise. Beide voorwaarden werden ingewilligd, waardoor Wouter Vrancken en co hun kansen gaaf houden. Het geloof is alvast enorm toegenomen.

Genk ging in Brugge winnen met 1-3, maar dat had helemaal anders kunnen lopen. De bezoekers boekten een erg gevleide zege. "Het is misschien heel raar, maar vandaag ben ik extra trots. We hebben nog nooit een wedstrijd gewonnen waarin we niet goed waren", geeft Vrancken een pluim aan zijn groep bij Sporza.

Het zijn bijzondere weken voor Genk. Het dook de Champions' Play-Off in als leider, zakte daarin weg, leek bijna uitgeschakeld en is nu tóch nog een flinke kanshebber. "Je kan het glas halfvol of halfleeg zien. Ik doe liefst het eerste", aldus Vrancken. Zijn spelers hebben de moed nooit laten zakken, klinkt het. "Ze verdienen het om tot de slotspeeldag mee te doen."

De hoop is dus heropgeleefd, al heeft Genk nog veel werk voor de boeg. Union mag niet winnen van Club Brugge en de Limburgers moeten uiteraard zelf nog Antwerp kloppen. "We moeten sowieso naar onszelf kijken. We moeten vol in onze kansen geloven, vol aan de bak. We zijn nog steeds de underdog van de drie, dat zie je ook aan het klassement", legt Vrancken de druk bij de concurrentie. Al is er van een favorietenrol misschien gewoonweg geen sprake meer. "We zagen al een paar keer dat er vreemde wendingen kunnen zijn ...", besluit de Genk-coach veelbetekenend.