Bayern geeft duidelijkheid aan Tuchel na titel: "Zie niet in waarom niet..."

Bayern geeft duidelijkheid aan Tuchel na titel: "Zie niet in waarom niet..."

28 mei om 13:58

Bayern München-voorzitter Herbert Hainer ziet niet in waarom Thomas Tuchel weg zou moeten als trainer van Der Rekordmeister. Dat zegt hij op de persconferentie van zondag, één dag na het binnenslepen van de Bundesliga-titel.

"We zijn absoluut overtuigd van de kwaliteiten van Thomas Tuchel. Hij is één van de beste coaches van Europa. Ik sprak hem vrijdag en hij was erg begripvol over de situatie bij Bayern. Ik zie niet in waarom hij niet door zou moeten gaan als onze hoofdtrainer”, aldus Hainer.

Hainer reageerde ook op het ontslag van Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic: "Het seizoen is niet gegaan zoals we hadden gehoopt. Ik heb daarom gesproken met de raad van bestuur en de raad van commissarissen. We zagen waarschuwingssignalen en besloten een doorstart te maken voor het nieuwe seizoen en afscheid te nemen van Kahn en Salihamidžić."

Kahn en Hainer hadden daarentegen een goede relatie. "Bayern stelt ongelooflijk hoge eisen. Als bepaalde dingen niet gaan zoals we ons voorstellen, dan moeten we handelen. Oliver is een icoon voor Bayern. We zullen er dan ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij bij de Bayern-familie kan blijven."