Emre Can bedroefd na verloren kampioensduel:

Emre Can bedroefd na verloren kampioensduel: "Dit valt gewoon niet uit te leggen"

28 mei 2023 om 15:14

Emre Can en Mats Hummels kunnen wel door de grond zakken na het verspelen van de Duitse titel zaterdagmiddag. Het team van trainer Edin Terzic kon bij een zege op Mainz de titel binnenslepen, maar het duel met Mainz eindigde in eigen huis in een gelijkspel (2-2). Daardoor trok Bayern München aan het langste eind.

Dortmund begon zaterdag voor de vierde keer dit seizoen een duel als koploper. Echter wonnen Die Borussen geen één van die vier duels. "Dat valt gewoon niet uit te leggen", aldus Emre Can na afloop van het duel voor de Duitse pers. "Het is moeilijk om onder woorden te brengen. Niemand kan de spelers de schuld geven, we hebben er echt alles aan gedaan. Maar het mocht niet zo zijn."

Can kon het nog wel opbrengen om de aartsrivaal te feliciteren. "Iedere ploeg die na 34 speelronden bovenaan staat, verdient het om kampioen te zijn. Volgend seizoen zullen we terug zijn."

Teamgenoot Mats Hummels is eveneens vol ongeloof. "Ik kan het niet vatten", aldus de verdediger. "We hadden het moeten afmaken, maar dat is niet gelukt. De komende periode zal heel zwaar zijn. Het zal langer duren dan een paar dagen om hiervan te herstellen."