Standard likt wonden na vertrek van Deila: Zijn profiel paste perfect bij ons

Standard likt wonden na vertrek van Deila: "Zijn profiel paste perfect bij ons"

25 mei - 18:30
12

Het vertrek van Ronny Deila bij Standard Luik beroert de gemoederen. De Noor schudde Sclessin weer helemaal wakker na enkele lastige jaren, maar heeft er nu voor gekozen om zijn loopbaan te vervolgen bij Club Brugge. Daar kan ook sportief directeur Fergal Harkin niets meer aan veranderen.

Uiteraard had ook de Ier het liever anders zien lopen, geeft hij toe op de persconferentie naar aanleiding van Deila's vertrek. "Toen ik hier een tiental maanden geleden instapte, zei ik dat Ronny Deila perfect paste bij deze club. Het zou verkeerd zijn van mij om nu naar een ander profiel op zoek te gaan", blikt hij al vooruit op de toekomst.

Toch leeft de angst dat Standard straks opnieuw helemaal van nul zal moeten herbeginnen. Harkin tracht de supporters zoveel mogelijk gerust te stellen. "We speuren nu naar een betere coach, met een gelijkaardig profiel, iemand die ons weer een stap vooruit kan brengen", klinkt Harkin ambitieus.

Deila kwam dus pas een jaar geleden toe op Sclessin, maar maakte in zijn eerste seizoen aan de boorden van de Maas meteen indruk. Vooral in de topwedstrijden in eigen huis legde zijn Standard zowat iedereen over de knie, mede dankzij zijn fanatieke aanpak. Aan het einde van de rit liepen de Rouches net de Champions' Play-Off mis. In de Europe Play-Off slaagden ze er dan weer niet in om KAA Gent te passeren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s