OFFICIEEL: Deila verlaat Standard en trekt richting Club Brugge

OFFICIEEL: Deila verlaat Standard en trekt richting Club Brugge

25 mei - 14:17 Laatste update: 26 mei - 12:07
85

De kogel is door de kerk! Ronny Deila verlaat Standard en trekt richting het Jan Breydelstadion om de nieuwe T1 van Club Brugge te worden. Dat maakten Standard en Club Brugge donderdag bekend. 

De Noorse coach nam slechts één seizoen de leiding bij Standard. Deila’s contract liep bij Standard af in 2025, maar de Noor geeft nu zijn loopbaan een nieuwe wending. Hij gaat aan de slag bij Club Brugge.

Deila kwam in de zomer van 2022 over van New York City en eerder was hij ook al trainer bij het illustere Celtic. Bij Standard won hij meteen de harten van de supporters, als schipper die de club door een overgangsperiode moest leiden. Deila slaagde hier deels in. In 40 wedstrijden in Luik won hij er zeventien en speelde hij negen keer gelijk. 

Deila staat bekend als een people-manager. Iemand die een band opbouwt met de supporters, de spelers en iedereen die met de club verbonden is. Het is een coach die ook de spelers aanspreekt op hun verantwoordelijkheden. Hij houdt niet van ego’s en verwacht een attitude die aan de groep bijdraagt. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s