Witsel en Lukaku in ‘One For All’: “Martinez had ons meer moeten pushen”

Witsel en Lukaku in ‘One For All’: “Martinez had ons meer moeten pushen”

24 mei - 11:13

‘One For All’, een vierdelige documentaire die te zien zal zijn op Amazon, volgt drie Rode Duivels. Romelu Lukaku, Thibaut Courtois en Axel Witsel blikken tijdens een aflevering van de docu-reeks terug op het WK in Qatar. Een pijnlijke herinnering voor menig Belgen. 

De Rode Duivels werden in Qatar al in de groepsfase uitgeschakeld. Vliegtuig naar huis, valiezen boordevol teleurstelling. In de pers werd meteen naar Roberto Martinez gewezen. Dit kostte hem uiteindelijk ook zijn job. Martinez nam afscheid van de Rode Duivels… Lukaku geeft in de reeks aan dat hij niet helemaal verschoot van de ontwikkeling bij de nationale ploeg. “Je voelde dat aankomen”, klinkt het bij Lukaku. “Iedereen wilde de trainer buiten: zowel de Nederlandstalige als de Franstalige journalisten. Oké, hij is misschien niet heel duidelijk in zijn communicatie. Maar moet je zijn telefoonnummer of zo? Wil je beste maatjes met hem zijn?”

Witsel springt nog enigszins in de bres voor zijn voormalige coach en geeft toe dat de algemene tendens en sfeer bij de Rode Duivels misschien ook wat minder was. “Achteraf gezien was bij ons de honger minder groot dan in 2018. Ook wij, de spelers, dragen verantwoordelijkheid.” Witsel geeft verder ook toe dat er af en toe misschien wat frustraties in de ploeg slopen. De manier van aanpak van Martinez was volgens Witsel af en toe te braaf. “Hij was heel vriendelijk voor ons. Na bepaalde matchen had hij misschien harder moeten zijn voor ons. Zelden heb ik hem echt boos gezien na wedstrijden.”

Lukaku geeft Witsel gelijk. “Martínez had ons meer moeten pushen of ons vaker met de neus op de feiten moeten drukken. Een voetballer moet kritiek van zijn trainer kunnen aanvaarden. Wij moeten onszelf ook pushen. Als wij fouten maken, houd ons daar dan voor verantwoordelijk.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie