Lang niet de eerste, illustere voorgangers gingen al op de bal staan in België

Lang niet de eerste, illustere voorgangers gingen al op de bal staan in België

22-05-2023 14:00 Laatste update: 24-05-2023 08:39
71

Noa Lang ging zondag weer vlot over de tongen. De Nederlander ging in de slotfase van Club Brugge – Royal Antwerp FC even op de bal staan. Het was niet de eerste keer dat een speler op de Belgische velden dat trucje bovenhaalde. VoetbalPrimeur.be duikt in het verleden.

Club Brugge – Antwerp was zondag al beslist in de extra tijd toen Lang bij een 2-0 voorsprong van Blauw-Zwart op de bal ging staan. Onder meer Toby Alderweireld vond dat niet zo aangenaam. De voormalige Rode Duivel liet dat Lang ook even weten. De spelers kregen het aan de stok met elkaar en pakten allebei een gele kaart. Het publiek van Club Brugge smulde van de actie.

Tissoudali versus Club Brugge

In een nog niet zo ver verleden was het publiek van Club Brugge iets minder blij toen een speler op de bal ging staan. Tarik Tissoudali deed het immers tegen Club Brugge vorig jaar in de Beker van België. Op 2 maart 2022 ging KAA Gent in de terugmatch van de halve finale van de Croky Cup winnen met 0-3, nadat het eerder thuis met 0-1 had verloren. In de slotfase ging Tissoudali even op de bal staan in het Jan Breydelstadion. Brandon Mechele stond erbij en keek ernaar.

Boussoufa en Vanden Borre bij Anderlecht

Ook twee spelers van RSC Anderlecht amuseerden zich in het verleden door op de bal te gaan staan, Mbark Boussoufa en Anthony Vanden Borre. De Marokkaan koos in maart van 2009 ook een bekermatch uit. Anderlecht haalde het thuis met 6-0 van de Limburgers. Huidig Genk-coach Wouter Vrancken gaf destijds zijn mening over de actie van Bous. “Als hij dat had gedaan als ik op het veld stond, had ik hem in twee getrapt”, stelde Vrancken in het verleden. Toenmalig Anderlecht-trainer Ariël Jacobs was ook niet echt opgezet met de actie van zijn poulain.

In maart 2014 ging Vanden Borre Boussoufa achterna. Bij de eerste wedstrijd van Besnik Hasi als hoofdcoach van Anderlecht, deed VDB het. KV Oostende was in de competitie de tegenstander van dienst. Bij een 4-0 voorsprong voor Anderlecht ging Vanden Borre in het Constant Vanden Stockstadion op de bal staan. Die stand stond ook nog na 90 minuten op het bord.