Antwerp naar de landstitel? "Ultieme bekroning komt nu héél kortbij"

22 mei om 13:29
Laatste update: 22 mei om 13:31

Antwerp heeft met 2-0 verloren van Club Brugge, maar heeft nog alles in handen om kampioen te worden. Een thuiszege tegen Union is voldoende. Patrick Goots gelooft dat die er ook komt.

"We moeten Antwerp nu niet plots in twijfel gaan trekken", zo vertelt Goots aan Gazet Van Antwerpen. "Aanstaande zondag is het enige wat telt. Een tweede bekerfinale, noem ik het. Op die manier moet Antwerp naar deze titelmatch toeleven. De ultieme bekroning komt nu héél kortbij, maar van een leien dakje zal het zeker niet lopen."

De wedstrijd van zondag wordt alvast zenuwslopend. "Ik verwacht twee ploegen tegenover elkaar die er volle bak tegenaan gaan. Er zal getackeld, geschopt, geduwd en getrokken worden. Geloof mij: de Antwerpse intensiteit die tegen Club ontbrak, zal vanaf minuut één aanwezig zijn. Voor beide teams wordt het een lange, vreemde en vooral stressy aanloop."

Ook KRC Genk kan mathematisch gezien overigens nog kampioen worden, maar na de 1-1 tegen Union lijken de Limburgers daar niet meer in te geloven.