Pech voor Barcelona, Manchester City wil toch door met Gündogan

'Barça grijpt op laatste moment naast transfervrije aanwinst: Man City zegeviert'

21 mei om 12:28

Ilkay Gündogan maakt toch niet de overstap naar FC Barcelona. De 32-jarige middenvelder wil bij Manchester City blijven, meldt The Times zondag.

Gündogan, die de laatste maanden in topvorm verkeert, is deze zomer transfervrij en leek hard op weg naar Barça. De Catalanen boden hem een contract voor twee jaar, met een optie voor nog een seizoen. De gesprekken bevonden zich al in een vergevorderd stadium. City wilde aanvankelijk niet verder gaan dan één seizoen, waardoor de Duitser twijfelde aan zijn toekomst in het Etihad Stadium.

De kersverse Premier League-kampioen is nu echter alsnog bereid om hem een langere verbintenis voor te schotelen. Dat geeft de doorslag voor Gündogan, aangezien hij het uitstekend naar zijn zin heeft bij de club en hij geniet van de samenwerking met Pep Guardiola. Ook voor City is het een flinke boost. Gündogan is een steunpilaar en tekende in de laatste vier duels voor vier doelpunten en twee assists. Tegen Leeds United verbrak hij het record van meeste balcontacten en meeste voltooide passes in een Premier League-duel.

Gündogan en Manchester City kunnen naast de landstitel ook nog de Champions League en de FA Cup winnen. In de finales zijn respectievelijk Internazionale en Manchester United de tegenstander.