Stadionramp in El Salvador: zeker twaalf doden na stormloop op tribunes

Stadionramp in El Salvador: zeker twaalf doden na stormloop op tribunes

21-05-2023 10:14
1

In El Salvador heeft zaterdagavond een stadionramp plaatsgevonden. Het ging mis toen een stormloop ontstond voor de wedstrijd tussen FC Alianza en CD FAS, de twee populairste clubs van het land. 

Mensen probeerden het Cuscatlán-stadion in de hoofdstad San Salvador binnen te dringen, zo laat de nationale politie weten aan CNN. Daarbij vielen zeker twaalf doden. Zo'n honderd mensen, onder wie ook kinderen, raakten gewonden. Het duel werd meteen gestaakt, zodat de hulpdiensten fans konden evacueren.

Volgens de lokale krant La Prensa Gráfica klaagden mensen dat het stadion, dat plaats biedt aan 53.000 toeschouwers, al overvol was, hoewel nog niet iedereen binnen was. "Mensen buiten drongen naar binnen, ze vielen over ons heen", zegt een supporter.

De minister van Volksgezondheid, Francisco Alabi, meldt op Twitter dat er noodteams zijn ingezet. President Nayib Bukele belooft een 'uitputtend onderzoek' naar de oorzaak van de ramp. 'Iedereen zal worden onderzocht: teams, managers, stadion, kassa, competitie, federatie, enzovoorts. Wie de schuldigen ook zijn, ze zullen niet ongestraft blijven', stelt hij op Twitter.