Heracles met Belgisch tintje promoveert dankzij doelpuntensaldo naar Eredivisie

Heracles met Belgisch tintje promoveert dankzij doelpuntensaldo naar Eredivisie

20-05-2023 23:40
5

Heracles Almelo keert als kampioen van de Keuken Kampioen Divisie terug naar de Eredivisie. De ploeg met een Belgisch tintje won op de slotdag met 2-0 van Jong Ajax. Ook PEC Zwolle won, maar de Heraclieden trekken uiteindelijk aan het langste eind vanwege een beter doelsaldo. 

De Heraclieden begonnen, net als PEC, prima aan hun duel. Samuel Armenteros (ex-RSC Anderlecht) opende de score en schroefde daarmee zijn seizoenstotaal op naar zeventien. Waar PEC uiteindelijk tegen de gelijkmaker aanliep, bleef Heracles vrij makkelijk overeind. 

Na rust werd het ook nog 2-0 dankzij een doelpunt van Lucas Schoofs. Tijdens de daaropvolgende euforie in het Erve Asito stadion belandde er vreugdebier op het veld, waardoor de wedstrijd tijdelijk werd gestaakt. Het bleek uiteindelijk een klein smetje op een voor Heracles verder geweldige avond. De club, die vorig seizoen degradeerde, eindigt met een beter doelsaldo dan PEC en keert als kampioen terug op het hoogste niveau. 

Met Héritier Deyonge, Lucas Schoofs en Ismail Azzaoui heeft Heracles enkele Belgen in de rangen, die dus zaterdag mochten vieren. 

De overige uitslagen
Telstar - NAC: 2-1
Jong PSV - FC Eindhoven: 1-1
Roda JC - Willem ll: 2-2
Almere City - MVV: 1-0
FC Dordrecht - TOP Oss: 2-2
Jong AZ - ADO Den Haag: 0-2
Jong FC Utrecht - VVV Venlo: 1-1
De Graafschap - FC Den Bosch: 3-0