'Buitengewone' Real Sociedad-middenvelder Zubimendi in het vizier van Barcelona

'Buitengewone' Real Sociedad-middenvelder Zubimendi in het vizier van Barcelona

20-05-2023 16:30
2

FC Barcelona-trainer Xavi heeft publiekelijk zijn bewondering uitgesproken in Martin Zubimendi. De controleur van Real Sociedad geldt als één van de belangrijkste opties om Sergio Busquets op te volgen in Camp Nou.

"Ik hou van heel Real Sociedad", begint Xavi op de persconferentie. "Zij spiegelen een beetje onze stijl. Zubimendi is een buitengewone controleur, hij begrijpt het spel dat wij spelen bij Barça. Hij domineert met en zonder de bal." Het prijskaartje van de 23-jarige Spanjaard vormt wel een struikelblok: hij heeft een transferclausule van zestig miljoen euro bij de Baskische club.

Xavi is duidelijk dat Barça een vervanger moet halen voor Busquets, die komende zomer afscheid neemt. "Het is een prioriteit om een nieuwe defensieve middenvelder aan te trekken", benadrukt de coach.

Volgens Spaanse media is Joshua Kimmich overigens de droomkandidaat van de Spaanse kampioen. Bayern München is echter niet van plan om de Duitse international te laten gaan. Ook de namen van Sofyan Amrabat en Rúben Neves vielen al meermaals. Intern wordt Eric García ook als optie gezien voor de positie van controleur.