'Bondsvoorzitter Van den Bulck heeft klacht aan broek voor pesten en intimidatie'

'Bondsvoorzitter Van den Bulck heeft klacht aan broek voor pesten en intimidatie'

19-05-2023 11:00
1

Voor de Belgische voetbalbond (KBVB) zijn het roerige tijden. Voorzitter Paul van den Bulck kreeg meerdere meldingen voor vermeend pestgedrag en intimidatie. Dat maakt de situatie omtrent zijn positie onzeker.

Dinsdag stuurde zes directieleden van de voetbalbond een brief naar de raad van bestuur van de KBVB om beklag te doen. "We voelen geen wederzijds respect en geen vertrouwen van de voorzitter", staat in de brief die Het Nieuwsblad onder ogen kreeg.

Een andere passage in de brief gaat over meldingen van intimidatie en pestgedrag van de voorzitter, waar al een klacht voor loopt. Er is zelfs een een verzoek ingediend bij een externe dienst (Mensura) voor het inzetten van een formele interventie om pesterijen op het werk te voorkomen.

Vervolgens kwam de raad van bestuur woensdag samen en ook Van den Bulck was daarbij aanwezig. Een voorstel tot bemiddeling werd vooralsnog van tafel geveegd. "Geen commentaar", was de reactie van Van den Bulck op de situatie. Maandag komt er een vervolg op de meeting om zal de situatie verder worden besproken.

Eerder werd CEO Peter Bossaert ontslagen vanwege een conflict met directieleden en Van den Bulck had daarin een belangrijke rol. Nu is de voorzitter zelf het punt van de aandacht.