'Barcelona op pole position voor in topvorm verkerende City-middenvelder'

'Barcelona op pole position voor in topvorm verkerende City-middenvelder'

18-05-2023 11:40
4

FC Barcelona zit in de laatste onderhandelingsfase met Ilkay Gündogan. De kersverse landskampioen van Spanje hoopt de middenvelder los te weken bij Manchester City, terwijl de Engelse Champions League-finalist dat wil voorkomen.

Volgens het Spaanse SPORT gaan de gesprekken tussen de Duitse middenvelder en Barça de goede kant op. Gündogan verkeert de laatste weken in topvorm en maakte zondag nog twee prachtgoals tegen Everton FC. De speler stond woensdag ook in de halve finale van de Champions League in de basis en speelde 79 minuten mee. 

City hoopt Gündogan een jaar langer te behouden middels een verlenging, maar zou het ook begrijpen als de speler voor een avontuur in Catalonië kiest. Gündogan is nog altijd een vaste waarde voor de ploeg van Pep Guardiola, maar de middenvelder loopt deze zomer uit zijn contract. Naast Barcelona zou ook Arsenal op het vinkentouw zitten om de speler in te lijven.

Gündogan werd in 2016 overgenomen van Borussia Dortmund en kostte City destijds ongeveer 27 miljoen euro. De middenvelder was daarvoor actief bij onder meer FC Nürnberg en doorliep de jeugdopleidingen van VfL Bochum en Schalke 04.