Henry over Lukaku: “Na WK stuurde ik hem elke dag berichtjes, ik was bezorgd”

Henry over Lukaku: “Na WK stuurde ik hem elke dag berichtjes, ik was bezorgd”

17-05-2023 10:14

Romelu Lukaku heeft zich met Inter geplaatst voor de finale van de Champions League. Na een zeer moeilijk jaar staat Big Rom de laatste weken weer in de schijnwerpers. Hij kwam als invaller pas laat van de bank, maar gaf de beslissende assist tegen AC Milan

Thierry Henry, voormalig assistent van de Devils, zat op de eerste rij. "Na het WK was hij niet in orde. Maar hij kwam terug. Hij kreeg te maken met grote tegenslagen, maar hij kwam langzaam maar zeker terug”, klinkt het bij Henry. “En hij heeft bewezen dat hij weer kan presteren", ging hij verder bij CBS Sports. 

"Romelu is erg kritisch op zichzelf. Het kan hem een beetje naar beneden halen. Ik was twee weken bezorgd na het WK. En hij weet het. Ik stuurde hem elke dag berichtjes. Het was niet gemakkelijk”, aldus Henry. “En hij is er doorheen gekomen. Daarom ben ik erg trots op hem. Hij was heel ver van waar hij nu is. Ik hoop dat hij door kan gaan," voegde de voormalige assistent van de Rode Duivels eraan toe.

Lukaku en co spelen nu dus de Champions League finale. Internazionale plaatste zich dinsdag na een 1-0 overwinning in het San Siro. De heenwedstrijd eindigde op 0-2 in het voordeel van Inter. Lukaku zal dus al zeker oog in oog staan met een andere Rode Duivel. Of het Thibaut Courtois of Kevin De Bruyne wordt, dat eten we woensdagavond.