Humo pakt weer uit: 'Nieuw kapitaal van Anderlecht is mistgordijn'

Humo pakt weer uit: 'Nieuw kapitaal van Anderlecht is mistgordijn'

17-05-2023 09:00 Laatste update: 09:02
86

Het weekblad Humo heeft de laatste maanden niet de beste relatie met Anderlecht. Deze keer stelt het zich vragen bij de aangekondigde kapitaalsverhoging bij paars-wit. Dat zou namelijk een groot mistgordijn zijn. 

Eind april stond in alle kranten dat Anderlecht een kapitaalsverhoging ging doorvoeren, maar dat blijkt niet helemaal te kloppen. Er wordt namelijk gewoon nog geld opgehaald van de afgesproken kapitaalsverhoging van december 2021. 'Van de vorige kapitaalverhoging moest nog een deel worden opgehaald. Dat lijkt nu, om de supporters te sussen, als een nieuwe kapitaalverhoging verpakt te worden', vertelt een bron dichtbij de club.

Van de vorige kapitaalsverhoging van 42 miljoen euro werd slechts 25 procent meteen betaald. 'Wouter Vandehaute heeft zich echter met­een geprofileerd en het totále bedrag gecommuniceerd', staat nog te lezen. 'Voor de zoveelste keer strooide hij zand in de ogen van de fans'. Het laatste deel van die verhoging zou zelfs pas in 2026 worden gestort. 

Humo zocht contact met Marc Coucke zelf, die het verhaal lijkt te bevestigen. "De resterende stukken van de vorige kapitaalverhoging zijn recent volgestort. Wouter sprak inderdaad van een nieuwe kapitaalverhoging", wordt Coucke geciteerd. Volgens de jaarrekeningen van Anderlecht is er echter nog meer geld nodig...

Tegen journalist Jan Hauspie loopt overigens al een procedure wegens laster. In een vorig stuk vertelde hij dat Wouter Vandenhaute en Peter Verbeke de club bestuurden als 'kleine nazi's'. Anderlecht eist 25.001 euro schadevergoeding.