Boskamp over problemen bij KRC Genk: Maakt een groot verschil

Boskamp over problemen bij KRC Genk: "Maakt een groot verschil"

17-05-2023 07:44 Laatste update: 07:54
10

KRC Genk staat momenteel vier punten achter op Antwerp. Johan Boskamp gunt de Limburgers wel de landstitel, maar het vertrek van Paul Onuachu heeft er stevig ingehakt. 

"Ik begrijp dat je in het Belgisch voetbal spelers moet verkopen en dat die jongen dolgraag naar Engeland wilde", verklaart Boskamp bij Het Belang Van Limburg. "Maar op drie maanden tijd is alles naar de filistijnen gegaan. Genk stond enkele maanden geleden nog veertien punten voor, nu staan ze er vier achter. Ook door het play-offsysteem, ik word er nog steeds gek van."

Toch is er nog veel kwaliteit bij KRC Genk. "Ik moet je zeggen: ik ben gek van Oyen, Kannoussie en Heynen. Vroeger konden zij Onuachu inspelen en begonnen ze al te lopen. Dat gaat nu moeilijker met Samatta. Ik vind hem nog steeds een goeie spits maar hij is een heel ander type. Hij zoekt zelf de vrije ruimte op en dat maakt vooral voor die gasten rond hem een groot verschil."

KRC Genk speelt zondagavond in eigen huis tegen Union. Die wedstrijd kan het maar beter winnen om in de running te blijven.