Ik gun Lukaku alles, maar mijn bewondering voor Dzeko is groot

"Ik gun Lukaku alles, maar mijn bewondering voor Dzeko is groot"

17-05-2023 07:16 Laatste update: 08:39

Inter heeft zich geplaatst voor de finale van de Champions League. De vraag is wel welke rol Romelu Lukaku daar kan spelen. Volgens Jan Mulder is het onwaarschijnlijk dat hij mag starten. 

Edin Dzeko speelt momenteel de pannen van het dak bij Inter. "Ik gun Lukaku alles, maar mijn bewondering voor Dzeko is toch groot hoor", vertelt Mulder bij Het Laatste Nieuws"Een klassespeler, op een andere manier dan Lukaku. In moderne voetbal moet je je als Lukaku zijnde ook kunnen neerleggen bij een rol als invaller. Maar hij weet ook: de finale is pas over drie weken. In het voetbal kunnen er dan nog 1.000 dingen gebeuren."

Gilles De Bilde hoopt dat hij als invaller iets kan tonen in die finale. "Lukaku kan profiteren van het sloopwerk van Dzeko, die ook als geen ander weet hoe het lichaam te gebruiken en een bal bij te houden. Dzeko-Lautaro is dit seizoen toch het vaste duo van Inzaghi, het zou bizar zijn mocht hij dit plots veranderen in de finale."

Lukaku scoorde dit seizoen acht doelpunten in de Serie A. Normaal gezien keert hij in de zomer terug naar Chelsea, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2026.