Barcelona viert 27ste landstitel: eerste kampioenschap in vier jaar in Spanje

Barcelona viert 27ste landstitel: eerste kampioenschap in vier jaar in Spanje

14-05-2023 22:49 Laatste update: 23:16
3

Het is officieel: FC Barcelona heeft zich voor de 27ste keer tot kampioen van Spanje gekroond. In het uitduel met stadgenoot Espanyol scoorde de ploeg van Xavi vier keer: 2-4.

Na vier jaar zonder kampioensfeest kon Barcelona zondagavond eindelijk weer de landstitel pakken. Dan moest er gewonnen worden van stadgenoot Espanyol - en dat bleek een simpele opgave. De laagvlieger kreeg alle hoeken van het veld te zien.

Na elf minuten brak Barça de ban. Robert Lewandowski tekende voor zijn twintigste competitietreffer namens Barcelona, niet veel later gevolgd door zijn tweede treffer van de avond. Hij is daarmee hard op weg naar de topscorerstitel in zijn eerste seizoen in Spanje. Tussendoor scoorde ook Alejandro Baldé.

Kort na rust scoorde Barcelona opnieuw, en fraai ook. Frenkie de Jong schatte een loopactie van Jules Koundé op waarde, waardoor de Fransman alleen maar zijn hoofd tegen de bal hoefde te zetten: 0-4.

De nul hield clean sheet-koning Marc-André ter Stegen dit keer niet. Twintig minuten voor tijd slikte hij de eretreffer van Javi Puado en in blessuretijd milderde Josélu nog een beetje verder: 2-4. Het kon de feeststemming bij Barça niet bederven. De Catalanen onttronen Real Madrid en zijn voor de 27ste keer de kampioen van Spanje, met nog vier speelrondes te gaan.