KRC Genk wordt (even?) uit titelkoers geslagen na nederlaag op Union

14-05-2023 20:20 Laatste update: 20:25
72

Union heeft haar tweede wedstrijd op rij gewonnen. Deze keer ging KRC Genk voor de bijl met 3-0. Union blijft zo op één puntje van leider Antwerp.

Union won vorige week al van Club Brugge met een behoudende aanpak en probeerde dat nu opnieuw. Na tien minuten zat het al op rozen. Teuma trapte de perfecte corner en Burgess klom boven iedereen: 1-0 voor de thuisploeg.

KRC Genk had in die eerste helft veel balbezit, maar weinig doelgevaar. Hrosovsky kon Moris wel even testen met een afstandsschot. De doelman van Union had er weinig problemen mee. Coach Wouter Vrancken ging met heel wat kopzorgen naar de kleedkamer.

Penalty als doodsteek
Na de pauze werd er ingegrepen bij KRC Genk. Sor en Arokodare kwamen erin voor El Khannouss en Oyen. Dat zorgde wel voor een nieuw elan. Munoz kreeg een grote kans, maar raakte niet voorbij Moris.

Diezelfde Munoz was even later de schlemiel. Hij legde Boniface neer in het strafschopgebied en kreeg op aangeven van de VAR een penalty tegen. Teuma aarzelde niet en liet Vandevoordt kansloos. Na de 3-0 van opnieuw Burgess was het kalf helemaal verdronken voor KRC Genk.