Arst wist het al vroeg: Boniface was spits met het grootste potentieel

Arst wist het al vroeg: "Boniface was spits met het grootste potentieel"

12-05-2023 14:40 Laatste update: 14:49

Union SG-spits Victor Boniface liet het zien dit seizoen. Toch was dit niet voor iedereen een verrassing. Ole Martin Arst zag al voor de komst naar Union dat de spits het ver zou kunnen schoppen. De aanvaller die voor meerdere Belgische clubs speelde, vertelde over de Boniface.

Victor Boniface verhuisde vanuit Nigeria en voetbalde daarna voor het eerst in Noorwegen bij Bodo/Glimt. "Hij kwam aan als een grote ster in wording", vertelde Arst over de binnenkomst van de aanvaller aan DH Les Sports.

"Velen zeiden dat we op deze goudklomp moesten letten. Helaas was hij vaak geblesseerd dat lastig was. Toch konden we al zien dat hij met zijn kwaliteiten snel zou toetreden tot een grotere competitie, hij was de spits met het grootste potentieel", aldus de ex-aanvaller van KAA Gent, RSC Anderlecht en Standard.

Boniface speelde dit seizoen bij Union 31 Jupiler Pro League-wedstrijden en wist 7 maal te scoren en 7 assists te leveren. Vooral in de Europa League was de aanvaller productief. Daarin scoorde de spits maar liefst 6 goals uit 10 matchen.