Amper tien basisplaatsen waren genoeg: Teixeira verkozen tot beste STVV-verdediger

Amper tien basisplaatsen waren genoeg: Teixeira verkozen tot beste STVV-verdediger

12-05-2023 12:48
1

Het seizoenseinde staat traditioneel in het teken van allerhande onderscheidingen. Bij Sint-Truiden is dat niet anders. De supporters mogen dezer dagen hun stem uitbrengen over de beste spelers van het seizoen. Jorge Teixeira mag zich de meest gewaardeerde verdediger noemen.

Per linie kan het publiek één uitverkorene kiezen bij STVV. Achterin heeft de ervaren Teixeira de meeste stemmers weten te overtuigen. Dat is best opvallend, aangezien de Portugees op z'n 36e toch in de herfst van zijn carrière zit. Bovendien startte hij in de afgelopen JPL-campagne slechts tien keer in de basis. Liefst zestien keer moest Teixeira vrede nemen met een stek op de bank.

Het draait echter niet om kwantiteit, maar om kwaliteit, moeten de STVV-fans gedacht hebben. Teixeira blijkt dus nog steeds bijzonder geliefd op Stayen, waar hij sinds het 2017-2018 onder contract ligt. Voordien verdiende de mandekker zijn brood onder meer in de Serie A, de Championship en bij Standard Luik. Deze zomer loopt zijn verbintenis in Haspengouwen af; het is maar de vraag of hij langer blijft. In een volgende fase gaan De Kanaries op zoek naar de beste aanvaller van het voorbije seizoen.