Haaland met recordverschil verkozen tot 'Footballer of the Year', De Bruyne vierde

Haaland met recordverschil verkozen tot 'Footballer of the Year', De Bruyne vierde

12-05-2023 12:14
6

Erling Braut Haaland heeft de Engelse voetbalhemel op indrukwekkende wijze bestormd. Op prijzen met Manchester City is het nog even wachten, maar individueel heeft de Noor wel al een onderscheiding beet. De FWA, een verzameling van zo'n 400 Britse journalisten, heeft hem verkozen tot 'Footballer of the Year' in de Premier League.

Een verrassing kan je die verkiezing moeilijk noemen, aangezien het voor aanvang eigenlijk al in de sterren geschreven stond dat Haaland het zou halen. De spits rondde in zijn eerste seizoen bij Man City intussen al de kaap van de 50 (!) treffers. Liefst 35 daarvan maakte hij (voorlopig) in de Premier League. Voor de journalisten over het Kanaal is hij dan ook de enige rechtmatige laureaat. Straffer nog: met 82 procent van de stemmen werd nooit eerder iemand met zo'n ruime score tot 'FWA Footballer of the Year' verkozen.

Ook ploegmaat en Rode Duivel Kevin De Bruyne maakte een kans op de trofee. Hij is uiteindelijk op de vierde stek geëindigd. Net naast het podium met andere woorden, dat naast Haaland ingevuld wordt door twee smaakmakers van Arsenal FC. Bukayo Saka kaapte het zilver weg, spelmaker Martin Odegaard het brons. Manchester City en Arsenal strijden met nog vier speeldagen te gaan nog als enigen om de titel in de Premier League. De ploeg van Haaland en De Bruyne staat er het best voor, met een voorsprong van één punt én een wedstrijd minder op de teller.