Familieleden AZ-spelers, trainers en directieleden belaagd door West Ham-fans

Familieleden AZ-spelers, trainers en directieleden belaagd door West Ham-fans

12-05-2023 07:47
6

Familieleden van spelers, trainers en directieleden van AZ zijn donderdagavond belaagd door West Ham United-supporters. Robert Eenhoorn, algemeen directeur van de club, bracht het gezelschap in veiligheid.

Een deel van de West Ham-aanhang kreeg door dat er AZ-fans op de hoofdtribune zaten en niet in de gereserveerde vakken voor de meegereisde supporters. Eenhoorn zag van een afstand gebeuren hoe onder meer zijn echtgenote en de vriendin en twee kinderen van trainer Pascal Jansen belaagd werden. Hij bracht het gezelschap in veiligheid. "Ze zijn toen naar een andere plek, hoog in het stadion gebracht", wordt hij geciteerd door De Telegraaf.

"Maar daar bevonden zich ongeveer de gevaarlijkste supporters van West Ham. Ik heb daardoor amper meer iets meegekregen van de wedstrijd, ik was alleen nog maar bezig met de veiligheid van onze mensen." Jansen liet zich na de wedstrijd op het persmoment ook uit over de situatie. "Robert kwam bij me, om mij gerust te stellen. Ik heb mijn vriendin en kinderen gesproken, alles is weer in orde. Ze waren geschrokken, maar nu in prima staat."