Vrancken heeft keuze zat om Trésor te vervangen: 'Oyen belangrijkste kandidaat'

Vrancken heeft keuze zat om Trésor te vervangen: 'Oyen belangrijkste kandidaat'

11-05-2023 11:32
10

Na de veelbesproken nederlaag bij Royal Antwerp FC (2-1) moet KRC Genk zich herpakken op bezoek bij Union Saint-Gilloise. Op Mike Trésor zal Wouter Vrancken niet kunnen rekenen, aangezien die geschorst is voor zijn uitsluiting op de Bosuil. Wie moet de assistenkoning vervangen? Luca Oyen lijkt de voornaamste kandidaat.

Het Belang van Limburg gaat op zoek naar een tijdelijke stand-in voor Trésor in het Dudenpark. Het is niet de eerste keer dat de linksbuiten afwezig is. In januari gebeurde dat ook al eens tegen KVC Westerlo. Toen nam Nicolas Castro zijn plek in. Dat werd geen onverdeeld succes. De kans dat Castro ook in Brussel de honneurs zal waarnemen, is quasi onbestaande. De voorbije twee wedstrijden in de Champions' Play-Off haalde de Argentijn immers het wedstrijdblad niet eens.

Nee, dan is Oyen een veel waarschijnlijkere optie. Op Antwerp mocht de jonge technicus al invallen. Oyen miste bijna het volledige seizoen door een zware knieblessure, maar lijkt de laatste weken weer kwiek en monter. In de winterstop haalde Genk overigens nog twee mogelijke vervangers voor Trésor in huis. Anouar Aït El Hadj en Yira Sor lijken momenteel echter onder Oyen te staan in de pikorde.

Hoe dan ook wordt Trésor doen vergeten geen sinecure. Met 21 assists is de vleugelspeler een constante dreiging bij Genk. Daarbovenop scoorde hij ook nog eens acht keer. Trésor hoeft slechts één wedstrijd te brommen nadat hij uit frustratie een bal op Jelle Bataille trapte in het slot van Antwerp-Genk.