'El Khannouss bereidt zich al voor op vertrek en is bezig met Spaanse lessen'

'El Khannouss bereidt zich al voor op vertrek en is bezig met Spaanse lessen'

10-05-2023 13:04
10

Bilal El Khannouss brak dit seizoen helemaal door bij KRC Genk en werd de voorbije weken meermaals gelinkt aan een transfer. Ook aan het Nederlandse Ajax, dat al heel lang interesse toont.

In een gesprek met HUMO onthult El Khannouss dat de interesse van Ajax er al jaren is, nog voor hij profvoetballer was geworden. "Al van toen ik met de U12 van Anderlecht een match tegen Ajax ­speelde en na twee minuten een doelpunt à la Dennis Bergkamp maakte", lacht El Khannouss.

Ajax lijkt het echter niet te worden voor El Khannouss, die ook al kan rekenen op de interesse van clubs zoals Napoli en Manchester City. De Marokkaan moet Genk alvast een recordbedrag gaan opleveren. "Naar het schijnt", grijnst de Marokkaan. "Charles De Ketelaere heeft het record nu. AC Milan betaalde 35 miljoen aan Club Brugge. Als Genk straks voor mij nog meer krijgt, is dat mooi."

Bij het weekblad weet men dat El Khannouss zich alleszins al voorbereidt op een mogelijke Spaanse transfer en is begonnen met Spaans te leren. Dat vertrek komt er komende zomer echter nog niet. Genk is van plan om de middenvelder nog minstens één seizoen te houden.