Courtois over penaltyfase: Begrijp dat ref niet alles kan zien, maar wel zuur

Courtois over penaltyfase: "Begrijp dat ref niet alles kan zien, maar wel zuur"

10-05-2023 08:30 Laatste update: 09:40
8

De match tussen Real Madrid en Manchester City eindigde in een 1-1 gelijkspel. Doelman Thibaut Courtois zal nog wel even terugdenken aan hoe het tegendoelpunt tot stand kwam tijdens de eerste halve finale van de Champions League. De Rode Duivel vertelde daarover.

Vlak voor de goal van Kevin De Bruyne ging er een penaltymoment voorbij voor Real Madrid. "Oké, de ref fluit hem niet, maar dan is het gewoon corner. Op de aanval daarop slikken we een doelpunt", pende Het Nieuwsblad na de uitspraken van de keeper van Real Madrid.

"Ik begrijp dat je als scheidsrechter niet alles kan zien, maar dit is wel zuur.  Soit, volgende week moeten we aanvatten als een finale en hopelijk kunnen we ons dan plaatsen", aldus Courtois bij wie een zure nasmaak achterblijft vanwege de manier waarop de tegengoal tot stand kwam. Courtois beseft zich dat daar niet al te lang bij stil kan worden gestaan en dat er volgende week een nieuwe match is.

Het tweede duel wordt gespeeld in Manchester op woensdag 17 mei. Deze woensdagavond vindt de match plaatst tussen de twee overgebleven Italiaanse ploegen in de Champions League, Internazionale en AC Milan.