Stengs na belangrijke zege Antwerp-Genk: Opstootjes horen erbij

Stengs na belangrijke zege Antwerp-Genk: "Opstootjes horen erbij"

08-05-2023 20:05
1

Royal Antwerp FC won de kraker van KRC Genk met 2-1 op de Bosuil. Antwerp kwam op achterstand via een doelpunt van Mark McKenzie, maar de ploeg wist dit om te buigen via doelpunten van Toby Alderweireld en Michel Ange Balikwisha. Calvin Stengs, de rechtsbuiten van Antwerp, reageert op de belangrijke overwinning om de koppositie van de Champions’ Play-Offs in de Jupiler Pro League.

Stengs wordt allereerst gevraagd naar de vele opstootjes tijdens de wedstrijd tussen Antwerp en Genk. “Er waren veel opstootjes, ja, maar dat hoort bij topwedstrijden. Op het einde was dat toch wel erg veel ja”, vertelt Stengs aan Het Laatste Nieuws.

Stengs wordt gevraagd of hij het een verdiende overwinning vindt van Antwerp op Genk. “Vind ik wel, we waren zeker de tweede helft de betere ploeg en met fases konden we goed voetbal spelen”, deelt de rechtsbuiten van Antwerp.

Door de overwinning heeft Antwerp de koppositie overgenomen van Genk. Stengs is het ermee eens dat er hierdoor extra druk op staat voor de ploeg. “Ja, maar als voetballer heb je altijd druk, zal nu misschien iets meer zijn, we gaan het zien”, besluit Stengs.

Antwerp is op deze manier uitstekend begonnen aan de Champions’ Play-Offs, de ploeg van hoofdtrainer Mark van Bommel heeft zijn eerste twee wedstrijden gewonnen van Union SG en Genk. Zondag is Club Brugge de volgende tegenstander van Antwerp.