Mertens mijmert terug over voetbalgekke bovenbuurvrouw in Napels: Elke ochtend

Mertens mijmert terug over voetbalgekke bovenbuurvrouw in Napels: "Elke ochtend"

08-05-2023 10:01
2

De eerste Scudetto sinds 1990 heeft Napels in vuur en vlam gezet, letterlijk en figuurlijk. Ook voor Dries Mertens, jarenlang publiekslieveling bij SSC Napoli, deed de langverwachte triomftocht deugd. Hij mijmert terug over zijn periode in de Zuid-Italiaanse stad.  

Sinds vorige zomer voetbalt Mertens voor Galatasaray, maar zijn loopbaan zal in de eerste plaats natuurlijk voor altijd verbonden blijven aan Napoli. Dat voetbal in de laars zowat een religie is, probeert onze landgenoot uit te leggen aan de hand van een persoonlijke anekdote. "In Italië was mijn bovenbuurvrouw een 75-jarige vrouw", opent hij bij Ajansspor.

Dat mevrouwtje volgde de prestaties van Mertens blijkbaar op de voet. "Elke ochtend zei ze: "Je hebt goed gespeeld, goed gedaan, zoon"", aldus de Leuvenaar. Nu ja, dat was het geval na een goede wedstrijd ... "Als ik slecht speelde, was het van: "Je kunt beter"." Mertens is dan ook nog steeds verliefd op het land waar hij al die jaren gevoetbald heeft. "Voetbal in Italië is een microbe", besluit hij.

 In Turkije kunnen de supporters er nochtans ook wat van. Dat kan Mertens deze maand mogelijk aan den lijve ondervinden, want Galatasaray staat nog altijd eerste in de Süper Lig. Door de nederlaag tegen stadsrivaal Besiktas van een week geleden is de concurrentie wel genaderd tot op twee punten. Deze maandagavond krijgen Mertens en co een nieuwe kans om uit te lopen, wanneer Istanbul Basaksehir over de vloer komt.