Opnieuw racisme in Serie A: Na Lukaku nu ook Vlahovic slachtoffer

Opnieuw racisme in Serie A: Na Lukaku nu ook Vlahovic slachtoffer

07-05-2023 18:40
30

Zondagmiddag waren er racistische leuzen te horen tijdens Atalanta Bergamo - Juventus. Het is niet voor het eerst dat er dergelijke geluiden te horen zijn vanuit een Italiaans stadion. Dusan Vlahovic, spits van de bezoekers uit Turijn, was het mikpunt van de spreekkoren. 

Vlahovic werd tijdens het duel met Atalanta door een deel van het thuispubliek uitgemaakt voor 'zigeuner'. Dat leidde tot veel woede bij de spits. Nadat hij in de slotfase de 0-2 maakte, vierde hij zijn treffer met een vinger voor zijn mond. 

De Serviër moest zijn actie uiteindelijk bekopen met een gele kaart, omdat het door scheidsrechter Daniele Doveri werd beschouwd als provocerend juichen. Gedurende de wedstrijd liet Doveri nog omroepen dat de spreekkoren moesten ophouden. Het werd echter alleen maar erger. Eerder werd ook Romelu Lukaku dit seizoen al racistisch bejegend.

Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini veroordeelde na afloop het gedrag van het thuispubliek, maar volgens hem was er geen sprake van racisme. "Het is maximaal onbeschoft, maar geen racisme. Bij Atalanta hebben we namelijk spelers met dezelfde achtergrond als Vlahovic", aldus de oefenmeester bij DAZN. Als het aan Juve-trainer Massimiliano Allegri ligt, praten we er niet meer over. "Helaas gaat dit door, maar ik vind dat we het moeten negeren."