KAA Gent-spits Depoitre spreekt duidelijke taal over pensioen na zware blessure

KAA Gent-spits Depoitre spreekt duidelijke taal over pensioen na zware blessure

06-05-2023 19:14
1

Het seizoen van Laurent Depoitre kende een roteinde met een zware achillespeesblessure en een lange revalidatie voor de boeg. Even werd er gespeculeerd dat Depoitre ook zou stoppen met voetballen, maar zover komt het niet.

Op de officiële kanalen van KAA Gent vertelt de 34-jarige Depoitre, die zo'n negen maanden moet revalideren, dat hij nog niet denkt aan stoppen. "Ik weet wel wat de mensen gaan zeggen: "Depoitre is 34 en met zo’n zware blessure, dat wordt moeilijk". Maar 34 jaar of niet, ik ga er alles aan doen om terug op niveau te komen. Er is geen enkele reden om te denken dat dat niet zou lukken als ik goed revalideer", zegt Depoitre strijdvaardig.

De spits was al een laatbloeier en heeft dan ook nog flink wat honger om te blijven voetballen. "Wie heel vroeg prof wordt, is het soms al beu tegen zijn dertigste. Maar ik heb altijd veel plezier gehad op het veld, ik hou van wat ik doe en ik ga er alles doen om even sterk terug te keren. Daar mag je zeker van zijn", klinkt het.

Al wil Depoitre er ook geen doekjes om winden, de blessure was en is een grote domper. "Dat is het leven van een voetballer. Ik heb gelukkig nooit gesukkeld met mijn kruisbanden of knieën en ik had gehoopt mijn carrière te kunnen afsluiten zonder zware blessures, maar het is anders gelopen. Il n’y a rien à faire. Ik trek me op aan Tariks voorbeeld, aan hoe hij het klaargespeeld heeft. Hij is mijn voorbeeld om hier door te komen", besluit Depoitre.