FC Twente praat met zoon van Bommel: “Nooit op één paard wedden”

FC Twente praat met zoon van Bommel: “Nooit op één paard wedden”

06-05-2023 16:46 Laatste update: 16-05-2023 09:49

Naast een hele waslijst aan Eredivisie-clubs zijn ook PSV en Feyenoord geïnteresseerd in de achttienjarige Ruben van Bommel. De zoon van de trainer van Royal Antwerp FC staat bij veel clubs op het verlanglijstje en doet het dit seizoen erg goed in dienst van MVV.

Volgens De Telegraaf kan Van Bommel ook kiezen voor een hoop andere clubs. Naast Feyenoord en PSV zijn ook AZ, FC Twente, Vitesse en FC Utrecht geïnteresseerd. Daar bovenop zijn er ook nog aanbiedingen binnengekomen uit de Italiaanse, Spaanse en Duitse competitie. Toch lijken de buitenlandse clubs achter het net te vissen, omdat Van Bommel zich eerst in Nederland wil ontwikkelen.

Dit seizoen is Van Bommel bijna niet te stoppen voor de huidige nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie. In dertig wedstrijd scoorde hij veertien keer en gaf hij vijf assists. Hij doorliep de jeugdopleiding bij PSV, al is het niet zeker dat de Eindhovenaren daardoor een streepje voor hebben. In 2020 maakte hij de overstap naar MVV Maastricht.

Update: De technisch directeur van FC Twente Jan Streuer bevestigt in een gesprek met Voetbal International de interesse in Ruben van Bommel, de zoon van Antwerp-coach Mark van Bommel. De jongste zoon van Mark heeft een aflopend contract bij MVV, al wil hij nog wel verlengen zodat de club een bedrag kan vangen.

FC Twente praat onder meer met Ruben van Bommel. "Maar het is nog niet duidelijk welke kant het opgaat. Je moet nooit op één paard wedden. Het is goed om met spelers te spreken en te weten of ze graag willen. Mensen worden al ongeduldig, willen meteen nieuwe namen. Maar er is geen haast. We zijn ons volop aan het oriënteren. En ook in juli en augustus komen er nog goede spelers op de markt."