'Man U staat dicht bij nieuwe rechtsback'

'Man United staat dicht bij rechtsback, al hoopt Real Madrid deal nog te kapen'

6 mei om 11:18

Manchester United is nog op zoek naar een rechtsachter en lijkt die bijna gevonden te hebben. Jeremie Frimpong zou inmiddels in een vergevorderd stadium zitten met The Red Devils, maar ook Real Madrid hoopt de Nederlander in te lijven.

Frimpong is bezig aan een sterk seizoen bij Bayer Leverkusen, waarmee hij in de kwartfinales van de Europa League nog te sterk was voor Union Saint-Gilloise. Hij zou bij meerdere topclubs worden gevolgd. Volgens BILD is United 'relatief ver' om de back vast te leggen. Engelse berichtgevingen melden ook dat Arsenal en Newcastle United met veel belangstelling naar de Nederlander kijken. 

Real Madrid hoopt eerder toe te slaan en wil Frimpong als vervanger van Dani Carvajal naar de club halen. De Koninklijke is eveneens geïnteresseerd in Moussa Diaby, die als opvolger van Karim Benzema zou dienen. Het Duitse medium denkt echter dat Diaby in de Premier League zal neerstrijken.

Frimpong loopt in 2025 uit zijn contract bij Leverkusen en is gewild om zijn aanvallende spel en indrukwekkende snelheid. De in Amsterdam geboren speler doorliep de jeugdopleiding van Manchester City en vertrok in 2019 naar Celtic. Twee jaar later begon zijn avontuur bij Bayer Leverkusen.