Manchester United gaat niet door met Wout Weghorst

'Manchester United weet genoeg en heeft beslissing genomen over toekomst Weghorst'

5 mei 2023 om 15:21

De kans is groot dat Wout Weghorst bezig is aan zijn laatste maanden bij Manchester United. Diverse Engelse media, waaronder Manchester Evening News, melden dat. 

Weghorst maakte in januari van dit jaar de overstap naar United, waar hij in zijn beginperiode veel complimenten kreeg vanwege zijn tomeloze inzet. De Nederlander verloor uiteindelijk wel zijn basisplaats, mede ook omdat collega-aanvaller Anthony Martial terugkeerde van een blessure. 

De laatste weken kiest Erik ten Hag steeds minder vaak voor Weghorst in de basis. De 21-voudig Nederlands international, die na dertien duels nog altijd wacht op zijn eerste Premier League-treffer, heeft geen optie of verplichting tot koop in zijn huurcontract. United zal dus moeten onderhandelen met Burnley, mocht het hem definitief over willen nemen. Volgens Manchester Evening News is dat niet gebeurd en gaat dat ook niet meer gebeuren.

United is vastbesloten om komende zomer een spits naar Old Trafford te halen. Harry Kane is de droomkandidaat, maar ook de namen van onder anderen Tammy Abraham en Randal Kolo Muani zijn al gevallen.