'Newcastle Utd sluit zich aan in rijtje Premier League-clubs in jacht op Dumfries'

'Newcastle Utd sluit zich aan in rijtje Premier League-clubs in jacht op Dumfries'

3 mei 2023 om 17:25

Newcastle United heeft zijn oog laten vallen op de Nederlander Denzel Dumfries, meldt La Gazzetta dello Sport. Rafaela Pimenta, de zaakwaarnemer van de vleugelverdediger, heeft al gesprekken met diverse Premier League-clubs gevoerd. 

Inter moet, om de boekhouding op orde te krijgen, komende zomer minimaal één financiële klapper slaan. Het is daarom aannemelijk dat Dumfries deze zomer vertrekt uit Milaan. Volgens La Gazzetta dello Sport zal de Nederlander, Marcelo Brozovic óf André Onana zijn geluk elders gaan beproeven. Newcastle is een van de potentiële bestemmingen voor de Oranje-international.

Manchester United en Chelsea tonen eveneens belangstelling in Dumfries. United wil naar verluidt een dubbelslag slaan en ook Lautaro Martínez aantrekken. Inter is er niet happig op om de Argentijn te verkopen, klinkt het. Pimenta zou al met meerdere Premier League-clubs om tafel zijn geweest. Inter verlangt naar verluidt veertig miljoen euro voor Dumfries, die tot de zomer van 2025 vastligt. Het is onduidelijk of The Magpies bereid zijn een dergelijk bedrag te betalen.

Dumfries maakte in 2021 voor vijftien miljoen euro de overstap van PSV naar Internazionale. Tot dusver kwam Dumfries 87 keer uit voor I Nerazzuri. Daarin scoorde de rechtsback zeven keer en gaf hij twaalf assists.