Gewenste overstap op komst: 'Barcelona vindt een oplossing voor Dest in Duitsland'

Gewenste overstap op komst: 'Barcelona vindt een oplossing voor Dest in Duitsland'

05-05-2023 20:00

Sergino Dest is erg dichtbij een tijdelijke overstap naar Union Berlin. Dat meldt Mundo Deportivo vrijdag. FC Barcelona lijkt de Amerikaan ook volgend seizoen niet nodig te hebben, waardoor hij op huurbasis naar de Duitse hoofdstad kan.

Dit jaar speelde Dest op huurbasis voor AC Milan, maar die periode was bepaald geen succes. De ploeg van trainer Stefano Pioli rekent allang niet meer op de verdediger, die veertien wedstrijden in actie kwam. De laatste keer dat hij minuten maakte was op 24 januari van dit jaar. Bij Barcelona heeft Dest nog een contract tot 2025, maar ook in Spanje hebben ze hem volgend seizoen niet nodig.

Union Berlin kan daardoor uitkomst bieden. Het team met onder andere Danilho Doekhi en Sheraldo Becker staat op dit moment derde in de Bundesliga en stevent af op Champions League-voetbal. Dit seizoen werden de Duitsers door Union uit de Europa League geknikkerd. Beide partijen zouden zelfs al een overeenkomst hebben en het is een kwestie van tijd voor de huurdeal officieel wordt gemaakt.