PRD vindt dat Cercle Brugge penalty verdiende, maar begrijpt dat VAR niet ingreep

PRD vindt dat Cercle Brugge penalty verdiende, maar begrijpt dat VAR niet ingreep

04-05-2023 19:00
14

Het duel tussen Cercle Brugge en Standard eindigde op een 0-0 gelijkspel zonder doelpunten, al kon dat ook anders afgelopen zijn. Bij Cercle Brugge vond men dat men een kwartier voor tijd een strafschop verdiende. Het Refereeing Department heeft zich daar nu over uitgesproken.

Na 77 minuten voetballen haalde Standard-middenvelder Canak zijn directe tegenstander Hugo Siquet neer en vroeg men bij Cercle Brugge dan ook om een strafschop na de duidelijke duw. Scheidsrechter Nathan Verboomen greep echter niet in.

"We hadden hier een strafschop verwacht", oordeelt Bertrand Layec van het Refereeing Department. Volgens de scheidsrechtersbaas ging Verboomen bij de bewuste fase in de fout en had er dan ook voor een strafschop gefloten moeten worden.

De VAR, Nicolas Laforge, bekeek de situatie, maar besloot ook niet om in te grijpen. Volgens Layec wel de juiste beslissing, omdat het niet om een clear and obvious error ging. "Hij heeft geoordeeld dat het contact niet zwaar genoeg was. We begrijpen dat de VAR niet is tussen gekome en dat hij besloten heeft dat er geen duidelijke fout is gebeurd."