Butez (Antwerp) na 20e (!) clean sheet van het seizoen: “Opnieuw erg solide”

Butez (Antwerp) na 20e (!) clean sheet van het seizoen: “Opnieuw erg solide”

04-05-2023 10:16
6

Dat de verdediging van Antwerp een nagenoeg ondoorbreekbaar fort lijkt te zijn, is mede de verdienste van Jean Butez. De doelman van Antwerp speelde op het veld van Union Saint-Gilloise opnieuw een knappe partij. Butez is erg tevreden met de 0-2 overwinning. 

Antwerp versloeg woensdagavond Union-Saint-Gilloise in de eerste ronde van de Champions play-offs. De 0-2 stond na dertig minuten al op het bord. Het volgende uur wist Antwerp opnieuw de netten schoon te houden. Butez reageert na afloop van de partij, geciteerd door RTBF

"Onze prestatie was bijna perfect. We hebben alleen het derde doelpunt nodig om er een nog betere avond van te maken. Een 2-0 voorsprong bij de pauze is hier het ideale scenario”, klinkt het bij Butez. De doelman van Antwerp wijst ook op de solide defensie waar Antwerp een handelsmerk op lijkt te hebben. “Zoals altijd slagen we erin om collectief zeer solide te zijn en houden we opnieuw de nul. Het is een geweldige overwinning, we zijn goed bezig in het klassement.”

Het is voor Antwerp al de twintigste clean sheet in de competitie dit seizoen. Als je de Europese wedstrijden en deze in de beker ook meetelt zit de ploeg van Mark van Bommel al aan 27 clean sheets. “We zitten in een zeer goede reeks, laten we die voortzetten", besloot Butez.