Rode Duivel Vertonghen gaat samenwerken met Special Olympics Belgium

'Rode Duivel Vertonghen gaat samenwerken met Special Olympics Belgium'

3 mei 2023 om 17:10

Het seizoen van RSC Anderlecht zit erop, maar Jan Vertonghen is nog wel op andere vlakken actief. De Rode Duivel gaat samenwerkingen met Special Olympics Belgium om inclusie op het sportveld te bevorderen. Dit gebeurt door middel van een speciaal programma waardoor kinderen via sport en spel leren omgaan met mensen die een verstandelijke beperking hebben.

Het project begon in Mechelen waar kinderen en meerdere atleten bijeenkwamen. "We trachten via sport en spel een brug te slaan tussen kinderen met en zonder beperking om aan te tonen dat iedereen gelijk is aan elkaar, want elk kind is bijzonder", vertelde Vertonghen aan Het Nieuwsblad over de samenwerking en het sportprogramma.

Het project brengt kinderen bij elkaar middels laagdrempelige en buurtgerichte initiatieven met sport als thema. "Door kinderen met en zonder verstandelijke beperking reeds op een vroege leeftijd samen te laten sporten, kunnen we begrip en respect voor elkaar creëren en bouwen we vandaag al aan de inclusievere maatschappij van morgen", zei Pieter Maenhout, hoofd van marketing van Special Olympics Belgium, over het project.

Dit is slechte één van de vele initiatieven van Jan Vertonghen, die na zijn 100e interland de Jan Vertonghen Foundation in de wereld hielp. Het doel is om zoveel mogelijk inclusie te bereiken voor ieder kind, ongeacht welke eigenschappen het kind heeft.

Vertonghen werd met RSC Anderlecht 11e in de Jupiler Pro League. Daardoor speelt de Rode Duivel niet meer om Europese plekken in de Play-Offs met paars-wit.