'Veldman (37) is volgend seizoen niet zeker van plaats bij Anderlecht'

'Veldman (37) is volgend seizoen niet zeker van plaats bij Anderlecht'

02-05-2023 12:00 Laatste update: 12:33
10

Robin Veldman moet mogelijk afscheid nemen bij Anderlecht. CEO Jesper Fredberg bouwt aan een staf voor het komende seizoen, waarin T1 Brian Riemer meer inspraak kan krijgen. 

Veldman was eerder dit seizoen nog aan de slag als interim-coach na het ontslag van Felice Mazzu. Wouter Vandenhaute wilde op lange termijn samenwerken met de Nederlander, maar heeft inmiddels de dagelijkse werking van de club aan Fredberg overgelaten. Volgens Het Nieuwsblad ligt er een scenario op tafel waarin Riemer zijn eigen assistenten mag kiezen, al lopen er wel nog gesprekken met Veldman. 

Veldman hoeft alvast niet te wanhopen, want er is heel wat interesse uit het buitenland voor hem. Hij heeft dan ook mooie dingen laten zien in de Challenger Pro League, waarin hij RSCA Futures mee naar de top zes loodste. Verder zorgde hij ook voor Europese overwintering van de A-ploeg. Frank Boeckx maakt sowieso geen deel uit van de staf voor volgend seizoen, want hij stapte zelf al op. 

Anderlecht eindigde dit seizoen op een teleurstellende elfde plaats in de Jupiler Pro League. De kwartfinale van de Conference League was uiteindelijk maar een magere troost voor de paars-witte fans.