Gumienny stelt zich vragen bij geschrapte goal in KRC Genk - Club Brugge

Gumienny stelt zich vragen bij geschrapte goal in KRC Genk - Club Brugge

01-05-2023 12:00
36

KRC Genk heeft Club Brugge verslagen met 3-1. Het had ook 4-1 kunnen zijn, maar een doelpunt van Joseph Paintsil werd afgekeurd voor buitenspel. Ref Serge Gumienny is niet akkoord met die beslissing. 

"Ik vond het raar dat de VAR tussenkwam bij de buitenspelgoal van Paintsil", aldus Gumienny bij Het Belang Van Limburg. "18 seconden voor dat doelpunt stond Sor offside. De aanval bleef inderdaad duren, maar dat was ook omdat Club Brugge tot twee keer toe slecht ontzette. Terwijl het daar wel de kans toe had. Tja, dan moet je de bal beter wegwerken. Nu bleef Genk in die aanval omdat Club het niet goed deed."

Gumienny is wel lovend voor ref Lawrence Visser. "Hij liet voetballen, gaf voordeel. Alleen kwamen Spileers en Mata wel heel goed weg. Ik denk dat het een bewuste keuze was om in het begin van de Play-Offs niet meteen te kwistig met kaarten te zwieren. Anderzijds: als je ze moet trekken, moet je ze trekken. Op de momenten dat hij wel geel gaf, was er weinig heibel rond. Dat is altijd een goed teken."

KRC Genk blijft na deze speeldag sowieso aan kop. Volgende zondag speelt het tegen Antwerp.