Geen winnaar in Cercle Brugge – Standard, thuisploeg niet blij met scheidsrechter

29-04-2023 20:08 Laatste update: 20:14
16

Het duel in de Europe Play-Offs tussen Cercle Brugge en Standard heeft geen winnaar opgeleverd. In het Jan Breydelstadion stond er na negentig minuten spelen nog altijd 0-0 op het bord. Na de pauze claimde Cercle Brugge tevergeefs een strafschop.

Vorige week was Standard ontgoocheld dat het in Play-Off 2 was terecht gekomen. Terwijl Cercle Brugge zijn plaats in de top acht intens vierde. In de openingsfase kregen we vooral stevig spel en in plaats van goed voetbal te zien. De twee ploegen hielden elkaar in evenwicht. Dat zou uiteindelijk de hele match zo zijn.

Bij Standard zorgde Emond voor het meeste gevaar, maar zijn vizier stond niet scherp. De beste kansen voor Cercle Brugge kwamen er pas in de tweede helft, maar veel werk had Bodart niet te doen. Het 'hoogtepunt' van de match kwam er zo'n tien minuten voor het einde van de partij. In het strafschopgebied van de tegenstander kreeg Siquet een beuk van Canak. Scheidsrechter Verboomen en VAR Laforge gaven niet thuis.

In het slot van de partij kwam Standard nog even piepen, maar een doelpunt viel er in het Jan Breydelstadion niet. Zo delen de twee ploegen de punten en is KAA Gent de winnaar van het weekend.

KAA Gent alleen aan kop
In de stand van de Europe Play-Offs staat KAA Gent nu aan de leiding met 31 punten. De Buffalo's wonnen vrijdag met 3-1 van Westerlo. Standard telt nu 29 punten. Dan volgen Cercle Brugge en Westerlo met elk 26 punten.