Svilar (73) vol lof over Antwerp: Die jongen is onwaarschijnlijk goed

Svilar (73) vol lof over Antwerp: "Die jongen is onwaarschijnlijk goed"

28-04-2023 12:29 Laatste update: 12:37
1

Antwerp speelt zondag de bekerfinale tegen KV Mechelen. Ratko Svilar pakte die prijs al in 1992. Hij hoopt dat de huidige doelman Jean Butez kan schitteren in die finale. 

Butez verzamelde dit seizoen al 25 clean sheets. "Hij heeft natuurlijk vaak geen bal moeten pakken (grijnst). Neen, Jean is een goeie keeper en heeft een sterke defensie. Mijn ­voorzitter, Eddy Wauters, zei altijd: ‘Met een goeie keeper hoeven we maar één keer te scoren.’ Daarin ­herken ik het ­huidige Antwerp", stelt hij bij Gazet Van Antwerpen

Antwerp toont dit seizoen een voorbeeldige mentaliteit. "Het team hangt zo goed aan elkaar, zowel in balbezit als in balverlies. En dan die jonge gast op het middenveld, Arthur Vermeeren. ­Onwaarschijnlijk goed is die jongen."

Svilar speelde van 1980 tot 1995 voor Antwerp. Hij is tot op vandaag de oudste profvoetballer ooit in de Jupiler Pro League. Tijdens zijn laatste partij voor Antwerp was hij 44 jaar, 4 maanden en 4 dagen oud. Zijn zoon Mile Svilar (ex-Anderlecht) speelt momenteel bij AS Roma.