Belgische belofte-international Al-Dakhil: Droom om in Premier League te spelen

Belgische belofte-international Al-Dakhil: "Droom om in Premier League te spelen"

26-04-2023 15:15

Dat Burnley naar de Premier League zou promoveren was al bekend, maar donderdag pakte het team van coach Vincent Kompany ook nog eens de titel van de Engelse Championship na winst op Blackburn Rovers (0-1). Burnley-verdediger Ameen Al-Dakhil kwam tijdens de match aan spelen toe en vertelde over de prestatie.

"Het was een moeilijke wedstrijd, maar we hebben gevochten tot het einde en de klus geklaard", vertelde de jonge Rode Duivel over de zwaar bevochten overwinning aan Het Nieuwsblad.

Burnley promoveert naar de Premier League en dat betekent dat Al-Dakhil op het hoogste toneel van Engeland zijn opwachting mag gaan maken. "Het betekent alles voor mij. Het was altijd al mijn droom om in de Premier League te spelen en nu gaat het ook echt gebeuren. Het is ook de eerste keer dat ik kampioen word: een geweldig gevoel dat ik nooit zal vergeten'', aldus de voormalig jeugdspeler van Standard.

Al-Dakhil kwam in januari dit jaar over van STVV voor 3 miljoen euro en speelde dit seizoen 5 matchen voor Burnley in de Championship. Ook kwam de jonge middenvelder (21) 4 maal aan bod tijdens FA Cup-matchen.