'Nederlandse club MVV stuurt brief naar verkeerde adres, veel geld op het spel'

'Nederlandse club MVV stuurt brief naar verkeerde adres, veel geld op het spel'

26-04-2023 15:00 Laatste update: 15:29
1

Bij MVV Maastricht is er een opvallende soap gaande rondom aanvoerder Matteo Waem. De Keuken Kampioen Divisie-ploeg dreigt om veel geld mis te lopen, omdat een brief op het verkeerde adres bezorgd zou zijn.

Waem beschikt in Maastricht over een aflopend contract, maar MVV heeft in januari een optie in die verbintenis gelicht. Daardoor zou de verdediger nu tot medio 2024 vastliggen. Waem, die een marktwaarde van ruim drie ton heeft, zegt echter dat hij de brief met bevestiging nooit ontvangen heeft, terwijl dat wel voor 1 april moest gebeuren. "Ik heb geen aangetekende zending ontvangen", zegt Waem tegen De Telegraaf.

"Er is wel een brief verstuurd door MVV, maar zij hebben mij verteld dat ze die per ongeluk naar mijn vorige adres hebben gestuurd." Een jaar geleden verhuisde Waem binnen het Belgische Lanaken. Mogelijk is het daar dus misgegaan. "Mijn huidige adres is wel bekend bij de club. Ik heb dat netjes doorgegeven bij de administratie en op mijn salarisstroken staat ook gewoon het correcte adres. Die niet bezorgde brief is vervolgens bij MVV blijven liggen. Dat hebben ze tegenover mij erkend."

Een woordvoerder van MVV stelt juist dat de brief wél correct is bezorgd. "We hebben het verzonden met een track-and-trace, naar een adres vlak over de grens, waar Matteo woont. We hebben bovendien de bevestiging dat het is aangekomen."

De woordvoerder stelt dat alles duidelijk is besproken met speler en zaakwaarnemer, maar weigert een ontvangstbevestiging te laten zien. "Ik heb helaas de indruk ze iets willen forceren. Dan wordt het juridisch en geven we liever geen inzage in onze papieren. Deze zijn dan bestemd voor onze advocaten." De VVCS wijst MVV aan als schuldige. De spelersvakbond 'adviseert' Waem dat hij komende zomer transfervrij kan vertrekken bij MVV.