Mignolet (Club Brugge): In België wordt heel hard neergekeken op het profvoetbal

Mignolet (Club Brugge): "In België wordt heel hard neergekeken op het profvoetbal"

25-04-2023 17:20
102

Maandag en dinsdag zijn er aan de Universiteit van Antwerpen gastcolleges gegeven van de nieuwe Pro League Business School. Dit is een verplichte opleiding voor kaderleden van de Belgische profclubs. Dit is een van de nieuwe manieren waarmee de Pro League na het voetbalschandaal zijn naam wil herstellen, weet Sporza. Club Brugge-doelman Simon Mignolet werd uitgenodigd als gastdocent en deelde zijn mening over het Belgische professionele voetbal. 

Simon Mignolet, de Goudenschoenwinnaar en doelman van Club Brugge, verzorgde een gastcollege voor deze nieuwe Pro League Business School. Mignolet kwam als gastdocent namens de sportvakbond United Athletes en deelde zijn mening over het huidige profvoetbal in België.

Mignolet reageerde op de manier waarop er nu in België volgens hem wordt gekeken naar het professionele voetbal. "In België wordt heel hard neergekeken op het profvoetbal. Dat is jammer, maar met deze initiatieven kunnen we dingen uit het verleden rechtzetten", vertelde Mignolet.

Mignolet doelde met zijn uitspraak over het verleden op het doen en laten van de profclubs in België in de voorbije jaren. Dit leverde het Belgische voetbalschandaal in 2018 op.

Naast de doelman van Club Brugge reageerde ook Lorin Parys, de CEO van de Pro League, op de huidige stand van zaken in het Belgisch professionele voetbal.  "Werk aan de winkel, een gecumuleerd verlies van meer dan 150 miljoen euro", deelde Parys.

Parys vertelt verder dat hij gelooft dat de Pro League Business School een goede stap in de juiste richting is. "We willen ons voetbal op een veel stevigere leest schoeien. Dat moet deze Pro League Business School doen", besloot Parys.